keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Tosi-tv ohjelmia joita ei vielä nähty Suomessa

Televisioon pyrkimisestä kiinnostuneiden iloksi päätin tutkailla vähän mitä realityformaatteja maailmalla pyörii ja joita voisi odottaa rantautuvaksi Suomeenkin. Oheiset poiminnat ovat pitkälti lähimaistamme Ruotsista ja Tanskasta, mitä kautta televisio-ohjelmat usein Suomeen eksyvät.

Amazing Race Suomi?
Varmaankin suurin Suomessa vielä omaa versiotaan odottava reality on The Amazing Race, jonka amerikkalaisjaksot ovat olleet Suomessakin suosittuja. Wikipedian mukaan ohjelman ovat luoneet Elise Doganieri ja Bertram van Munster. Amerikassa sarjaa on tehty jo kohta perisenkymmentä tuotantokautta. Suomessa olisi varmasti kiinnostuneita osallistujia tähän maailmanmatkailuohjelmaan mutta saattaa olla, että sen tuotantobudjetit ovat liian haastavia suomalaisille televisiokanaville.

Temptation Island - Kiusausten saari Suomi?
Temptation Island on idealtaan ehkä alhaisimpia mutta samalla omalla sairaalla tavalla toimivimpia realityohjelmia. Temptation Island -realityssä vapaaehtoiset pariskunnat muuttavat saarelle, joka on jaettu naisten ja miesten puoleen, jossa heille järjestetään kiusauksia. Miesten puolelle kuumia sinkkunaisia asumaan ja naisten puolelle kuumia sinkkumiehiä. Pikkuhiljaa saarelta äänestellään sitten väkeä pois, juonitellaan ja jännitetään kuka sortuu kiusauksiin.

Allt för Sverige - Paluumuuttajien tosi-tv
Syksyllä 2011 Ruotsissa alkanut Allt för Sverige on ohjelma, josta hyvinkin voidaan nähdä kotimainen versio. Allt för Sverige on tosi-tv, joka seuraa amerikassa eläneiden ruotsalaista sukujuurta omaavien perheiden tuloa Ruotsiin. Samaan tapaan suomalaisia sukujuuria omaavien amerikkalaisten tuonti Suomeen ihmettelemään suomalaista elämänmenoa voisi olla aiheena kotimaiseen versioon sarjasta.

Wild Kids - Lasten Survivor (Suuri Seikkailu)
Lasten tosi-tv ohjelmat ovat tulleet Suomeenkin viime aikoina KIDSingin ja Junior MasterChefin voimalla. Ruotissa on tehty myös Survivor seikkailusta (Suuri Seikkailu) lasten versiota. Ehkäpä Suomeenkin sellainen tulee joskus.

Too hot for Love - Tanskalainen deittiformaatti
Ehkäpä oman genrensä trash-skaalan pahimmasta päästä löytyy tanskalainen deittiformaatti Too hot for Love. Too hot for love ohjelma on ollut suosittu Tanskassa ja sen idean voi tiivistää deittiohjelmaksi todella suurille egoille, jotka kuvittelevat olevansa liian kuumia parisuhteeseen (too hot for love). Ohjelmassa yritetään löytää parisuhdetta sinkuille, jotka kuvittelevat olevansa Tanskan kuumimpia ja tavoitelluimpia sinkkuja ja joiden egot ovat massiivisia. Idean suomiversio saattaisi kyllä olla lattea sillä Kööpenhaminan yökerhojen suurimmat egot ovat ehkä hieman isompia ja kuumempia kuin Helsingin vastaavat.

Maailman tiukimmat vanhemmat
Tämä alunperin brittiläinen formaatti perustuu siihen, että kurittomat teini-ikäiset sisarukset lähetetään ulkomaille erittäin tiukan isäntäperheen vieraaksi ja heidän elämänmuutostaan seurataan tosi-tv-ohjelmassa. Alunperin brittiläinen formaatti on wikipedian mukaan tehty pohjoismaista ainakin Tanskassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti